Ampereweg 1a, 3442 AB Woerden, T. 06 51 37 20 17 E. willem@willemhoogendoorn.nl

       Volg ons via

Maakt van fotograferen een pure belevenis!

Babyfotografie

Een baby is een bijzondere en ingrijpende verandering in je leven. De periode dat je baby echt die hele kleine, vertederende nieuw-op-de-wereld-uitstraling heeft, is maar heel kort. Foto’s van deze bijzondere tijd zijn dan ook heel dierbaar.

Newborn foto’s worden binnen de eerste 3-18 dagen gefotografeerd. Je kindje is dan nog heel flexibel en slaperig en kan gemakkeijker in mooie poses gelegd worden. Plan je newbornsessie zo vroeg mogelijk, terwijl je nog zwanger bent. Des te zekerder ben je van een plaatsje in mijn agenda.

Newbornfotografie, hoe gaat dat in z’n werk?

Een newbornsessie fotografeer ik bij voorkeur bij jou thuis. Dit is het meest comfortabel en relaxed voor jou en je kindje. Voor natuurlijk licht heb ik een groot raam nodig om zo naturel en puur mogelijke foto’s te nemen. Ik neem verder alle benodigde apparatuur en spullen mee. Natuurlijk probeer ik ook plekjes en spullen in jullie huis te gebruiken om het zo persoonlijk mogelijk te maken. We kijken hiervoor eerst samen even rond in jullie huis voor de beste en mooiste plekjes. Wellicht moeten we wat schuiven om ruimte te maken. Houd hier dus rekening mee. Ik geef de voorkeur aan een rustige en naturel mogelijke omgeving zodat alle aandacht naar je kindje gaat.

Voorbereiding newborn fotoshoot

De mooiste foto’s zijn vaak als je kindje lekker slaperig is. Zorg dus dat het gevoed is vlak voor de sessie. Het is het prettigst als je kindje losjes een luier draagt en lekker in een doek of dekentje gewikkeld is. Hoe minder het gestoord wordt tijdens het slapen (door bijvoorbeeld uitkleden) hoe prettiger het is voor je kindje. Zorg dat de ruimte waarin gefotografeerd wordt, goed warm is. Hoe warmer, hoe lekkerder voor je kindje. Tijdens de newborn fotoshoot nemen we ruim de tijd en lassen we regelmatig pauzes in om te verschonen, te voeden of omdat je kindje dat aangeeft. Natuurlijk worden tijdens de sessie ook foto’s van de ouders en broertjes en/of zusjes samen met de baby gemaakt. Denk hier vooraf zelf ook een beetje over na. Een newbornsessie duurt ongeveer 2-3 uur.

Babyfotografie

Natuurlijk zijn niet alleen newbornfoto’s bijzonder. Er zijn zoveel bijzondere fases in het eerste jaar van je kindje die het fotograferen waard zijn. In de eerste maanden, als het je kindje nog niet zoveel kan, focus ik vooral op intieme portretten samen met de ouders. Vanaf ongeveer 4,5 – 5 maanden kan je kindje zelf  z’n hoofdje rechtop houden wat weer hele andere mooie foto’s oplevert. Vanaf ongeveer 7 – 8 maanden kan je kindje zelfstandig zitten wat weer andere bijzondere (wat eigenwijze) portretten oplevert. Babyfotografie kan bij mij in de studio of bij jou thuis.

Lees hier reacties van klanten

Welke kleding draag je voor de fotoshoot? Klik hier voor kledingadvies

Klik hier voor meer informatie over mijn werkwijze

Meer informatie over newborn fotografie / babyfotografie

Of direct een afspraak maken?  Bel 06 513 720 17.