Ampereweg 1a, 3442 AB Woerden, T. 06 51 37 20 17 E. willem@willemhoogendoorn.nl

       Volg ons via

Maakt van fotograferen een pure belevenis!


        

Kledingadvies fotoshoot

Je hebt een fotosessie bij mij geboekt. Leuk! Als snel komt dan de vraag “Wat doe ik aan voor de fotoshoot?”. Belangrijk is dat je je lekker voelt. Je moet je vooral niet opgedirkt, stijf of ongemakkelijk voelen. Hoe lekkerder jij je voelt, hoe beter dat overkomt op de foto. Probeer vooraf een paar setjes uit (liefst zo verschillend mogelijk) en neem deze mee zodat we tijdens de fotoshoot kunnen variëren. Over het algemeen is casual voor iedereen het prettigst.

Familieportret / groepsfoto /kinderfotografie kledingtips

Bij het fotograferen van meerdere personen komt het jullie foto’s beslist ten goede als er vooraf met elkaar over nagedacht is. Stem de kleding op elkaar af. Dit betekent niet dat iedereen er hetzelfde uitziet! Dat kan juist wat saai zijn.

Kies 3 of 4 bij elkaar passende kleuren. Mix & match en combineer! Gebruik niet te veel verschillende prints door elkaar zoals streepjes, ruitjes, bloemen, grote logo’s, merken etc. Het hoeft beslist niet allemaal effen te zijn, maar voorkom dat iedereen een verschillende print draagt. Dit komt druk en chaotisch over.

TIP: Werk met laagjes (jasje, blouse of vest over t-shirt, hemdje of jurk voor extra kleur accenten). Vergeet de accessoires niet. Een kleurige sjaal, ketting of riem kan juist die extra touch geven! Frisse kleuren werken over het algemeen het beste! Sombere en donkere kleuren komen ook op de foto somber over. Op deze pagina zie je een aantal voorbeelden ter inspiratie

Bedenk ook dat, als iedereen in een lichte kleur gekleed is, die ene persoon in het zwart er heel erg uitspringt. Dat geldt natuurlijk ook andersom (groep donker, een persoon licht) En liever geen dikke winterse trui voor de een terwijl de ander een zomers hemdje draagt.

Komen jullie er niet uit? Dan kun je me altijd bellen om even te overleggen. Je kunt me bereiken op 06 51 37 20 17.

Klik hier voor voorbeelden van mijn familiefotografie

Klik hier voor meer info over familieportret/familiefotografie 

Meer informatie of direct een afspraak maken? Bel 06 51 37 20 17.


       

Zwangerschapsfotografie kledingtips

Bedenk vooraf al welke kleding je aan wilt op de foto. Neem meerdere setjes kleding mee. Dit hoeft niet persé zwart of wit te zijn, kleur werkt juist ook heel leuk. Ook transparante stoffen (bijvoorbeeld je bruidssluier), een dik vest of sjaals geven een mooi effect. Neem ook een favoriet jurkje mee dat mooi om je buik valt.

Denk ook eens aan een stoere of juist wat sexy uistraling. Ben jij een hot mama to be? Show it en neem ook je hoge hakken mee! Maar… het allerbelangrijkste is dat jij je lekker voelt. Draag dus iets wat bij jou past. En samen maken we er iets moois van!

      

Zwangerschapsfotografie naakt

Wil je naaktfoto’s van je zwangerschap? Voorkom dan afdrukken van knellende kleding (door bijvoorbeeld een strakke broek, sokken, bh of sieraden) door ruim van te voren wijde kleding te dragen.

Klik hier voor voorbeelden van mijn zwangerschapsfotografie

Klik hier voor meer info over zwangerschapsfotografie 

Meer informatie of direct een afspraak maken? Bel 06 51 37 20 17.

 

fotografie tips kledingadvies Willem Hoogendoorn Fotografie Woerden