Ampereweg 1a, 3442 AB Woerden, T. 06 51 37 20 17 E. willem@willemhoogendoorn.nl

       Volg ons via

Maakt van fotograferen een pure belevenis!

Reacties van klanten

Familiefoto door Willem Hoogendoorn Fotografie, Woerden“Weet je wat nou zo leuk is? Het in vervulling laten gaan van de verjaardagswens van je schoonmoeder. Al 3 jaar vraagt ze ons om een foto waar wij met z’n vieren op staan. Steeds kwam het er niet van. Tot wij Willem hebben ontmoet tijdens het La Dolce Donna event in Utrecht. Een kort gesprek en een flyer rijker hebben wij Willem in ons achterhoofd gehouden.
Nu was het moment daar… Met voor iedere een aantal outfits reden wij naar Woerden. Een hartelijk ontvangst door Willem en de visagiste. Een ontspannen sfeer, gezelligheid en persoonlijke aandacht viel ons op. Besproken werd wat onze insteek was voor de fotosessie en daar werd gedurende 2 uur uitgebreid de tijd voor genomen. De eerste foto’s wat aan het poseren, maar al snel werden we wat losser en ontstonden de mooiste plaatjes. Een geweldige ervaring, echt een kado! En wat moeilijk om uit al deze foto’s een selectie te maken. Maar het is gelukt hoor. En hoe!
Inmiddels hebben wij een prachtige foto van ons viertjes uitgezocht voor mijn schoonmoeder en hebben wij voor ons zelf een vergroting van 100 cm x 150 cm op canvas aan de muur hangen. Heel kleurrijk, realistische kleuren, fijnmazig canvasdoek. Echt van uitstekende kwaliteit. Toen Willem het doek en de foto’s kwam brengen hebben we denk ik zo’n 10 minuten alleen maar ‘Jeetje wat mooi, ooooh wat mooi’ uit staan kramen. En daar is geen woord van gelogen. Bedankt Willem, voor deze nieuwe herinnering. ”
Sandra, (familiefotografie)

 

“Toen wij op zoek gingen naar een vakfotograaf voor een familieshoot, selecteerden we Willem Hoogendoorn op basis van zijn zeer informatieve en persoonlijke website. De keuze bleek een voltreffer. Vanaf het allereerste contact was de communicatie  transparant, helder en betrouwbaar en dat hebben wij gewaardeerd.  Tijdens de fotoshoot, op ons verzoek op locatie in het schitterende centrum van Oudewater, werd ons gezelschap aangenaam verrast door de professionele en geroutineerde aanpak, de prettige rust en persoonlijke stijl die Willem tijdens de anderhalf uur durende sessie tentoon spreidde. Het resultaat is er dan ook naar. Samen met onze drie dochters en hun partners zijn wij bijzonder enthousiast over de fotogenieke kwaliteiten van de gemaakte opnamen en afdrukken.
Op basis van onze ervaring willen wij Willem van harte aanbevelen bij ieder die op zoek is naar een vakfotograaf die van kwaliteit en persoonlijke benadering zijn handelsmerk heeft gemaakt.”
Joost&Willy Adank, Terheijden (familiefotografie)


spontane familiefotografie door Willem Hoogendoorn, Woerden“Toen onze zoon 8 maanden was, wilden we graag een mooie foto van ons gezin. We hadden wel eens van Willem gehoord en na een bezoek aan zijn website waren we overtuigd. Geen standaard opstellingen, mooie afstemming van kleuren/kleding: het sprak ons als hobby-fotografen aan. We maakten een afspraak in zijn studio en waren benieuwd hoe onze kleine het op zou pakken. Dit ging super goed. De tijd vloog voorbij en we hadden het erg naar ons zin, er was een goede sfeer. We hebben allerlei soorten foto’s gemaakt, Willem heeft veel leuke ideeën. Naast familiefoto’s maakte hij ook een aantal glamourfoto’s van mij alleen. Hij heeft daar echt kijk op en stelt je enorm op je gemak. Na een leuke kijksessie hebben we een familiefoto op plexiglas en 2 fotoalbums besteld. We zijn ontzettend blij met het resultaat en krijgen alleen maar positieve reacties van familie en vrienden.”
Familie Zwaneveld (familiefotografie)

make-over Willem Hoogendoorn Woerden fotograaf

 

“Een topdag gehad bij Willem Hoogendoorn in een plezierige sfeer en mooie studio. Mijn dochters en ik zijn prachtig opgemaakt en gestyled en onder het genot van een glaasje champagne en heerlijke sandwiches heb ik gekeken naar de fotoshoot van mijn dochters. Uiteraard ben ik zelf ook nog gefotografeerd alleen en samen met mijn dochters. Het resultaat mag er zijn. Nog nooit zulke mooie foto’s van onszelf gehad. We voelen ons helemaal mooi en kijken elke dag vol trots naar de fotolijst en de prachtige box met foto’s.”
Antoinette, Floor en Femke (glamour / beauty fotografie)

 

familieportret moeder met dochters kinderfotografie spontane fotografie fotograaf Woerden spijkerbroek wit T-shirt“Wat zijn wij blij met onze 2 meiden! Niets mooiers dan die 2 samen vast te leggen op canvasdoek was mijn idee voor een cadeau voor de 40e verjaardag van hun papa. En wat krijg ik vaak te horen dat ze op hun moeder lijken, vooral de oudste. Dus wellicht tot ook maar een foto van ons drietjes?

Ik kende Willem al van een eerdere fotosessie, enkele jaren daarvoor. Toch was het weer spannend, want hoe zou de 2-jarige Yente het vinden? Eerst niet zo heel leuk bleek al gauw.Maar met z’n allen kregen we het toch voor elkaar dat ook zij zich helemaal op haar gemak voelde. Vanaf dat moment leken het wel 2 fotomodelletjes. Ze hadden er veel plezier in. En heel veel plezier hebben wij nu iedere dag van het prachtige canvasdoek aan de muur. En niet alleen wij zijn zeer enthousiast over de mooie foto’s!”
Chantal, Zola & Yente, Houten, (Kinderfotografie)

 

familieportret familiefoto bijzondere bijzondere portretfotografie gezin fotosessie fotograaf woerden Willem Hoogendoorn Fotografie

“Niet één foto had ik van “mijn” kant van de familie. Daar moest maar eens verandering in komen. Voor mijn 40e verjaardag schreef ik mijn ouders en mijn broer en zijn gezin een uitnodiging: “op die datum daar en daar aanwezig”, mét dresscode. Toen we arriveerden bij Willem Hoogendoorn Fotografie waren de reacties verschillend (van enthousiast tot: o nee hè, we gaan toch niet op de foto), maar al snel hadden we de grootste pret. Dit is ook op de foto’s te zien en precies de reden waarom ik voor Willem Hoogendoorn heb gekozen. Hij weet als geen ander een sfeer op te pakken en daarin mee te gaan. Geen standaardportretten maar een momentopname, gewoon zoals je bent. De foto’s zijn precies geworden zoals ik in gedachten had, zonder dat Willem te hebben hoeven uitleggen. De kwaliteit was eerlijk gezegd zelfs boven verwachting. Nog nooit zo’n mooie canvasfoto gezien! Top!”
Familie van Vliet, Kamerik, (familiefotografie)

 

familieportret famliefoto moderne gezinsfotografie fotograaf woerden Willem Hoogendoorn FotografieWe hadden al gehoord dat Willem Hoogendoorn waanzinnig leuke familiefoto’s maakt. Dit werd na een bezoek aan zijn site nog eens bevestigd. Toen ook nog een erg prettig telefoongesprek volgde, was het besluit om het kerstkado voor de opa’s en oma’s door Willem te laten maken snel genomen. De avond van de fotoshoot was een ontzettend leuke, ontspannen avond. Het maken van de foto’s leek dan ook spelenderwijs en ‘vanzelf’ te gaan. Wat natuurlijk absoluut niet zo is: Willem is duidelijk een fotograaf die zijn vak gewoon heel goed verstaat en zijn werk met zichtbaar plezier doet. Anderhalve week later bleek het dus nog moeilijk om te bepalen welke foto’s nou het allermooist waren. We staan er steeds allemaal weer zó leuk op! Inmiddels zijn de grootouders de trotse bezitters van prachtige grote canvas van hun kleinkinderen. En wij kijken terug op een ongelooflijk leuke ervaring waar we het nog vaak over hebben en die wat ons betreft zeker nog een vervolg krijgt.
Elvira Boom, Nieuw Vennep, (familiefotografie)

 

familieportret familiefoto bijzondere bijzondere portretfotografie gezin fotosessie fotograaf woerden Willem Hoogendoorn Fotografie “Allevier tot in de puntjes verzorgd, kwamen wij een beetje nerveus en de kinderen zeer uitgelaten aan bij de studio van Willem Hoogendoorn Fotografie. Bij binnenkomst voelden we ons meteen op ons gemak. De kinderen bleven lekker zichzelf en hadden er zin in! De studio biedt genoeg ruimte om even lekker uit te razen voor de kinderen en ziet er professioneel uit. Vooraf vond ik het een beetje eng maar eenmaal in de fotostudio was alle spanning weg en hadden we er echt lol in om van alles uit te proberen. Mede dankzij de ongedwongen sfeer en houding van Willem waren zelfs de kinderen in staat het beste eruit te halen. Willem beschikt over 3 belangrijke elementen: humor, rust en tijd.

We dachten dat we het moeilijkste achter de rug hadden maar de echte uitdaging was een keuze maken uit alle foto’s tijdens de kijksessie. Ook hier was de tijd die Willem voor ons nam heel prettig. Na veel wikken en wegen kozen we voor koffietafel-fotoboek waar we heel blij mee zijn. En natuurlijk de enorme canvas aan de muur in de woonkamer. Het is een echte blikvanger. Vrienden en familie zijn vooral enthousiast en jaloers! De kwaliteit is echt super, dit zie je zelfs als leek en geeft zowel het fotoboek als de canvas een luxe en moderne uitstraling.”
Familie Jacobs, Woerden (familiefotografie)

 

“Onze ervaring met Willem Hoogendoorn Fotografie is er goed. Je hebt Jerony al vaker gefotografeerd en er hoeft dus maar weinig ijs gebroken te worden. De studio is heerlijk ruim met een nette aparte ruimte voor make-up en garderobe. Over de foto’s hoef ik weinig te zeggen. Die spreken voor zich. De samenwerking was prettig en direct. Een week later de kijksessie met een bakkie thee en koffie. Rustig op de bank om op ons gemak en met jouw advies een eindselectie te maken voor ons album. Keuzes waren snel gemaakt. Een prachtige canvas hangt inmiddels in de woonkamer en het boek gaat vaak door verschillende handen: familie, vrienden, kennissen reageren erg enthousiast op jouw werk. Wij zijn nog steeds super blij dat wij dit gedaan hebben. En ik hoop dat we in de toekomst nog eens samenwerken.”
Tobias & Jerony, Jayvin, Didynn en Indy, Woerden (zwangerschapsfotografie)

 

familieportret familiefoto bijzondere bijzondere portretfotografie gezin fotosessie fotograaf woerden Willem Hoogendoorn Fotografie

“Onze kinderen gaan altijd graag op de foto (in tegenstelling tot moeder, oma en overgrootoma). Toch liep alles anders dan ik verwacht had. Oma en overgrootoma waren al snel op hun gemak voor de camera. Maar de jongste telg had er duidelijk geen zin in. Petje af voor Willem, wat een geduld! We zijn een stel mooie foto’s rijker. Die van ons gezin prijkt groot in de woonkamer. Met de verjaardag van Anne laatst, hebben we dan ook veel positieve reacties mogen ontvangen!”
Pamela en Pim de Bont, Hedel (familiefotografie)

 

familieportret spontane portretten fotograaf Woerden Willem Hoogendoorn Fotografie“Twee jaar geleden waren we met het gezin bij Willem voor een eerste fotosessie. Dat is ons goed bevallen: hij neemt ruim de tijd, kiest niet voor standaard opstellingen. Je merkt soms helemaal niet dat je op de foto gaat. Hij probeert iedereen zo natuurlijk mogelijk vast te leggen.
Vorige maand zijn we teruggeweest, maar nu met de hele familie. Het was nog leuker dan de vorige keer: een nieuwe studio, veel tijd en ruimte en een gezellig praatje. En het belangrijkste: de foto’s zijn prachtig geworden, in alle mogelijke samenstellingen van opa en oma met de (klein)kinderen. Sinds vandaag hangt een mooie familiefoto op canvas bij ons in de gang. We zijn benieuwd naar de reacties van familie en vrienden. Willem, bedankt!”
Wandelien en Koos Straver, Woerden (familiefotografie)

 

zwangerschapsfotografie zwangerfoto fotograaf woerden Willem Hoogendoorn Fotografie

“Hierbij wil ik je nogmaals heel hartelijk bedanken voor de fotoshoot van gisteren! Ik zag er eigenlijk een beetje tegenop, maar het had me niet meer kunnen meevallen!”
Anne-fleur en Koen (zwangerschapsfotografie)

 

 

 

 

 

familieportret kinderportret familiefotografie fotograaf Woerden Willem Hoogendoorn Fotografie“Speciaal voor oma wilden wij foto’s van alle kleinkinderen. We werden gastvrij ontvangen in de studio en de kinderen hebben het erg naar hun zin gehad. Met leuke aanwijzingen zijn mooie plaatjes geschoten, zonder dat de kinderen het vervelend vonden. Er werden niet alleen groepsfoto’s gemaakt maar ook afzonderlijke foto’s van broer en zus samen. Het eindresultaat: een prachtige feestelijke foto voor oma die door iedereen zeer enthousiast ontvangen is. Geen statieportret, maar een foto waarop duidelijk te zien is dat de kinderen plezier hebben. Wij hebben ook een mini-album voor oma samengesteld. Die neemt ze trots in haar handtas overal mee naar toe en krijgt ze veel leuke reacties op.  Alle ouders hebben een mooi groot formaat canvas van hun kids besteld. De kwaliteit van de canvas is zeer goed en de foto komt prachtig uit op doek. Heel sprekend, het lijkt haast 3-dimensionaal!  Willem, wij vonden het hele traject uiterst plezierig! Wij komen zeker nog eens terug.”
Sonja Tuithof, Woerden (kinder/familiefotografie)

 

zwangerschapsfoto's zwangerfoto bijzondere naakt blood fotograaf Woerden Willem Hoogendoorn Fotografie“In een advertentie zagen wij erg mooie zwangerschapsfoto’s (naakt). Omdat veel mensen in mijn omgeving vonden dat ik erg mooi zwanger was, wilden wij dit graag vastleggen. Wij hebben nog gekeken op internet naar andere fotografen, maar de foto’s van Willem sprongen er echt uit. We hebben een afspraak gemaakt voor de sessie. Het is wel spannend om naakt voor een fotograaf te staan, maar Willem stelt je erg op je gemak. Een tijdje later hebben we de mooiste foto’s uitgezocht om af te laten drukken, 1 foto hebben wij op canvas laten drukken. Wij zijn zeer tevreden over het resultaat en de samenwerking, ik kan het iedereen aanraden!”
Linda, Joost en Thijmen, Zeist (zwangerschapsfotografie)

 

familieportret familiefoto bijzondere bijzondere portretfotografie gezin fotosessie fotograaf woerden Willem Hoogendoorn Fotografie

 

 

“Foto’s maken met kinderen is soms echt een uitdaging! Onze dochter van vijf heeft zo haar eigen ideeën over op verzoek lachen… Als het de bedoeling is om in de camera te kijken, laat ze liever haar rug zien. Het meestal heerlijk eigenwijze van je kind, maakt van een fotosessie dan een hele toer. Als je als ouders, op diezelfde foto, ook met een ontspannen gezicht wilt worden vastgelegd is een dosis enthousiaste input zeer welkom. Als je dit herkent, laat je familiefoto’s dan zéker door Willem maken. Hij beweegt mee met wat je kind doet, speelt daar op in en maakt op een speelse manier de leukste foto’s. Naast een ronduit mooi en professioneel resultaat beleef je daarmee ook een ontspannen uurtje foto’s schieten. Wij zijn fan!”
Familie Onna, Houten (familiefotografie)

 

zwanger foto zwangerschap fotografie buik Willem Hoogendoorn Fotografie“De sites met zwangerschapsfoto’s vind ik over het algemeen van matige kwaliteit: 5,5 –  6,5. Jouw site vond ik er duidelijk uit springen: 8. De foto’s die je van mij  maakte, vinden wij nog mooier: 8,5 – 9! We zijn blij verrast.”
Thea en Cornel, Nieuw Vennep (zwangerschapsfotografie)

 

 

 

bijzondere portretfotografie fotoshoot familiefotografie fotograaf woerden Willem Hoogendoorn Fotografie“Het is toch even wennen: op de foto met je mooiste glimlach op. Je hebt ons allemaal zo op ons gemak weten te stellen dat het helemaal vanzelf ging. Het is een leuke fotosessie geworden, met heel veel mooie resultaten. Teveel om een keus te kunnen maken. Het door jou verzorgde foto-album is echt een uitkomst. We komen zeker terug!”
Veronique Pfaff, Woerden (familiefotografie)

 

 

“Vanaf dat ik 4 maanden zwanger was, ben ik gaan surfen op internet naar zwangerschapsfoto’s. Steeds kwam ik weer op jouw website uit. Jouw foto’s zijn gewoon het mooiste door hun eenvoud. Ik ben ontzettend blij met het resultaat en heb heel veel leuke reacties gekregen.”
Mandy, Baarn (zwangerschapsfotografie)

“Voor oma’s verjaardag wilden wij haar graag een portret geven van ons allemaal, inclusief de min of meer al volwassen kleinkinderen. We hebben een fotoshoot gedaan in allerlei variaties. Willem deed dat heel professioneel. In het begin waren we nog wat onwennig maar we werden steeds meer onszelf. En dat is terug te zien op de foto’s! Het zijn beslist geen standaard statieportretten maar leuke spontane foto’s. Oma was heel blij met de canvas die we voor hebben uitgekozen. Van ieder van ons (twee gezinnen) zijn aparte gezinsfoto’s gemaakt waarvan we een een megaformaat canvas hebben laten afdrukken en op gewoon fotopapier. Het resultaat was verbluffend.  Willem is een onconventionele en prettige professional. Hij maakt foto’s die net iets meer zijn qua techniek en opstelling zodat het resultaat telkens weer verbluffend is.”
Mildred Rijneker, Woerden (familiefotografie)

“Mensen vroegen zich af waarom ik, vanuit Groningen, helemaal naar Woerden ging om foto’s van mijn zwangerschap te laten maken. Omdat jouw foto’s me het meeste aanspreken: ze zijn puur, mooi naakt. Het is bijna kunst. Ik ben er heel blij mee. Het was de reis meer dan waard. Zeker ook door je leuke ontvangst en de gezelligheid tijdens de sessie.”
Inez en Arjen, Groningen (zwangerschapsfotografie)

“Ik wilde graag naaktfoto’s van mijn zwangerschap laten maken, maar vond het toch best wel eng. Jij stelde me zo snel op mijn gemak, dat ik er helemaal geen moeite mee had. De foto’s zijn prachtig geworden en ik ben er heel erg trots op.”
Annemieke, Haarlem (zwangerschapsfotografie)