Ampereweg 1a, 3442 AB Woerden, T. 06 51 37 20 17 E. willem@willemhoogendoorn.nl

       Volg ons via

Maakt van fotograferen een pure belevenis!

Fotoproject Roodharige Woerdenaren

Het Fotoproject Roodharige Woerdenaren is een unieke en afwisselende fotoserie van onze rooie stadsgenoten. Rood haar is de meest zeldzame haarkleur: wereldwijd is maar 2% van de mensen roodharig. Hoeveel roodharigen wonen er in Woerden? Die vraag was de aanleiding voor Willem Hoogendoorn (rood haar, fotograaf en Woerdenaar) om een oproep te doen aan roodharige Woerdenaren voor hetFotoproject Roodharige Woerdenaren.

150 roodharigen
Wat een oproepje via social media al niet kan doen! In zeer korte tijd meldden 150 roodharigen van alle leeftijden, soorten en maten zich aan. Roodharigen met prachtig lang haar, krullen, en mooie stekels. Van heel lichtrood tot heel donkerrood en alles wat daar tussenin zit. Inmiddels zijn zij allemaal geportretteerd voor het Fotoproject Roodharige Woerdenaren.

Iedereen kent wel een “rooie”. Deze unieke verzameling rooien uit Woerden is nog niet eerder gedaan en beslist het bekijken waard

De expositie
De groep van 150 personen is verdeeld in diverse kleine thematische series o.a. Vlammend Rood, Gespikkeld Rood, Rode Genen. De exposities zijn in september en oktober 2012 door iedereen te bezoeken op negen verschillende locaties in het centrum van Woerden. Het is een afwisselende expositie door de verschillende thema’s: op iedere locatie is een andere serie te zien.

Bekijk de series:
Rode genen
Jong Rood
Vlammend Rood
Verleidelijk Rood

 Groepsfoto Roodharige Woerdenaren
Zaterdag 1 september 2012 om 13.00 uur werd op het kerkplein van Woerden de aftrap voor de expositie geven met een groepsfoto van Roodharige Woerdenaren. Maar liefst 164 rooien deden mee en 1  prachtige rode hond.

roodharigen willem hoogendoorn

 

Bekijk hier het filmpje van RTV Utrecht van het evenement rondom de groepsfoto Roodharige Woerdenaren

Bekijk het filmpje “The making off”>>

Meer informatie?
 Bel 06 513 720 17

roodharige Woerdenaren fotograaf